Podiumplek voor Solar Boat Team

Nieuws - 26 juni 2018 - Webredactie Communication

Een accubrand en een scheur in de romp: niets lijkt het Solar Boat Team van het erepodium te kunnen houden.

Het TU Delft Solar Boat Team heeft afgelopen weekend in Purmerend een tweede plek behaald tijdens de tweede zonnebootrace van de Solar Sport One competitie. Het team is extra blij met dit resultaat omdat het de afgelopen weken veel pech heeft gehad.

Twee weken geleden was er tijdens een test op topsnelheid een scheur in de romp ontstaan. Door het binnenstromende water was veel elektronica beschadigd. Om toch nog mee te kunnen doen aan de race werkte het team dag en nacht in shifts. Tot overmaat van ramp ontstond vorige week maandag, 18 juni, plotseling brand in een oudere accu waarbij ook de accu voor de nieuwe Solar Boat schade opliep.

Met man en macht heeft het team daarna gewerkt aan een vervangende energiedoos. De reparaties waren net op tijd klaar, maar het team had nauwelijks tijd om de boot te testen. Ondanks slecht weer en het feit dat de boot niet maximaal werkte, is het team toch trots op de behaalde tweede plaats, achter het Clafis Victron Energy Solar Boat Team.

De piloot van het team, Wouter Spek, zegt in een persbericht al blij te zijn geweest dat de boot de hele race kon varen. “We gaan de boot na alle reparaties verder optimaliseren zodat we de komende races de eerste plek kunnen aanvallen. In die zin zit er nog veel rek in de prestaties van onze boot.”

De competitie bestaat uit vijf races. De volgende is in Groningen van 29 tot 30 juni. Daarna is er tot 15 juli elke week een race. Volg hun belevenissen op hun eigen blog

Bron: Delta 25 juni 2018