ALIVE. ACTIVE. ADAPTIVE. – Internationaal congres over ervaringsdeskundigheid en nieuwe materialen

19 juni 2017 - 20 juni 2017
plaats: Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
door Communication

Het eerstkomende internationale congres van de Special Interest Group on Experiential Knowledge van de DRS (EKSIG 2017) zal worden gehouden op 19 en 20 juni. Elvin Karana en Elisa Giaccardi van de faculteit IO (TU Delft) zullen het congres voorzitten.

Alive. Active. Adaptive. is een internationaal congres georganiseerd door de Special Interest Group on Experiential Knowledge (EKSIG) van de DRS. De nadruk zal liggen op ervaringsdeskundigheid ten aanzien van ontwerpen met nieuwe materialen die leven, actief zijn en zich kunnen aanpassen, door middel van biologische of computationele processen of een combinatie daarvan. Tijdens het congres zullen ontwerpers, onderzoekers, technici, architecten en kunstenaars zich samen buigen over de toekomst van dergelijke nieuwe materialen en de gevolgen daarvan voor onderzoek en praktijk op het gebied van ontwerpen.

Keynotesprekers
Maurizio Montalti (Officina Corpuscoli), Anna Vallgarda (IT-universiteit Kopenhagen) en Mark Miodownik (Institute of Making) zijn de belangrijkste sprekers. Zie de website voor meer informatie over hun werk.

Belangrijke data

• 31 mei 2016: eerste oproep
  • 7 november 2016: uiterste inzendingsdatum voor papers en beeldmateriaal
  • 31 januari 2017: bevestiging acceptatie van papers en beeldmateriaal
  • 28 februari 2017: uiterste inzendingsdatum voor gereviseerde papers en beeldmateriaal
  • 19-20 juni 2017: congres

Locatie
EKSIG 2017: Alive. Active. Adaptive. zal worden gehouden op de fraaie locatie Het Nieuwe Instituut (Rotterdam).

Mycelium chair: Eric Klarenbeek