Ingrid Mulder over ‘Empowering People to Create Social Change’ op Impact Boom

08 maart 2017 door Communication

In de 15e aflevering van de Impact Boom-podcast deelt Ingrid Mulder (faculteit IO) haar ervaring in het samen stadmaken, haar onderzoek en de verschuiving in het hoger onderwijs. Ze focust ook op het belang van empowerment om deel te kunnen nemen aan de maatschappelijke dialoog.

Onlangs kwam Tom Allen van Impact Boom naar de faculteit IO voor een rondleiding en een interview met universitair hoofddocent Ingrid Mulder. In het bijzonder om te leren van haar recente projecten Open4Citizens en Participatory City Making. Het Horizon 2020 CAPS-project Open4Citizens richt zich op empowerment van burgers om betekenisvol gebruik te maken van open data. Het door STW ‘Research Through Design’ gefinancierde project Participatory City Making beschouwt het gezamenlijk werken aan toekomstvisies door middel van kleinschalige experimenten als een manier om een maatschappelijke transformatie in gang te zetten.

• Klik hier voor het interview (blog en podcast)

Over Impact Boom
De Social Impact Blog en Podcast promoot wereldwijd toonaangevende experts, sociale ondernemers, academici, vernieuwers, denkers en doeners op het gebied van design, sociale ondernemerschap en het onderwijs, zolang deze leiders bijdragen aan het creëren van positieve sociale en maatschappelijke veranderingen.