IO-professor Roland van der Vorst stapje hoger in Volkskrant TOP 200

22 december 2016 door Communication

De macht en invloed in Nederland is dit jaar opnieuw in kaart gebracht door de Volkskrant en in het rijtje van meest invloedrijke Nederlanders is praktijkhoogleraar Roland van der Vorst van de faculteit IO (TU Delft) zelfs gestegen van 167 naar 143!

Op zoek naar een reactie van Roland horen we dat hij onderweg is naar New York, maar hij neemt direct zijn mobiel op. Waarom hij zelf denkt dat hij is gestegen in de lijst?. “De aanstelling als praktijkhoogleraar aan de TU Delft heeft er vast mee te maken en wellicht ook het visitatierapport van het Cultureel Sociaal Planbureau wat dit jaar is overhandigd aan Koning Willem Alexander en Koningin Maxima waar ik bij betrokken was.” 

Erik Jan Hultink, hoofd van de afdelingProduct Innovation Management, weet zeker dat het komt omdat Roland een echte netwerker is en dat de combinatie van hoogleraar, schrijver, voorzitter in verschillende commissies en zijn directeurschap van Freedomlab enorm bijdraagt. “Hij geldt niet alleen als expert op het gebied van brand development, maar is ook buitengewoon slim, analytisch en creatief en dat in combinatie met een zeer innemende persoonlijkheid."

De Volkskrant Top 200 is een journalistiek project, dat gebaseerd is op een wetenschappelijk model. Het rangschikt de meest invloedrijke bestuurders uit een, door de Volkskrant opgebouwde, database van meer dan 23 duizend personen en functies. Dit gebeurt via een netwerkanalyse, waarbij de invloed wordt berekend op basis van de positie van mensen in het totale netwerk rond de regering, als het centrum van de macht. 

© 2017 TU Delft

Metamenu