Nominaties IO-studentenprojecten voor Crystal Cabin Award 2017

15 maart 2017 door Communication

Twee ontwerpen voor vliegtuiginterieur van de faculteit IO (TU Delft) zijn genomineerd voor de Crystal Cabin Award in de categorie 'University'. Het is de meest prestigieuze internationale award voor excellente innovatie in vliegtuiginterieur. Uitreiking is op 4 april tijdens Aircraft Interiors Expo, waarbij IO ook vertegenwoordigd is.

De twee genomineerde ontwerpen voor de Crystal Cabin Award zijn:

Myseat (Stefan Akkerman)
Myseat is een boardingsysteem waarbij de passagier een verbinding maakt met het vliegveld en zijn vliegtuigstoel om de passagier een minder stressvolle en meer persoonlijke boardingervaring te geven en de totale boardingtijd te verminderen. De passagier wordt intuitief begeleid totdat hij zit. De innovatie achter Myseat is de verbinding van de passagier met Bluetooth-beacons, het geleidingssysteem en de kleine extra bagageruimte.

Myseat is onderdeel van het afstudeerproject ‘Improving boarding efficiency and experience’ van Stefan Akkerman, in cooperation with Zodiac Aerospace en het Horizon 2020-project PASSME, voor zijn masterdiploma Integrated Product Design (IPD).  Zijn begeleiders waren hoogleraar Peter Vink en universitair docent Elmer van Grondelle.

The Revitalisation System (Vaero Design)
Een slimme textielmodule verandert de vliegtuigstoel in een gamecontroller, waardoor de passagier op een speelse manier kan bewegen en verfrist blijf tijdens een langeafstandsvlucht. The Revitalisation System biedt een eenvoudige oplossing voor de ‘zittende generatie’ - oefen, heb plezier blijf zitten.

In samenwerking met Zodiac Seats VS, heeft een team van IPD-masterstudenten van de faculteit IO dit geïntegreerde product ontworpen om het ongemak van de langeafstandsvluchten aan te pakken. De studenten zijn: Emma Erkelens, Domenico Iacoviello, Max Kersten, David Randles, Lukas Riedel en Emma Wisse. Zij werden begeleid door hoogleraar Peter Vink, docent Sebastiaan van den Elshout en onderzoeker Joyce Bouwens.

De winnaars van de Crystal Cabin Award worden bekendgemaakt op 4 april tijdens Aircraft Interiors Expo in Hamburg.

• Klik hier voor meer informatie over de Crystal Cabin Award en de genomineerden

Aircraft Interiors Expo (4-6 april)
Naast de genomineerden van de faculteit IO voor de Crystal Cabin Award is de faculteit IO ook vertegenwoordigd tijdens de Aircraft Interiors Expo in Hamburg met drie stands. Drie studententeams zullen een experimenteel interieur neerzetten, met als thema ‘Stimulating movement is an opportunity’, en hiermee een onderzoek uitvoeren. Beursgangers worden naar hun mening gevraagd.

De drie onderwerpen:

• ‘A row of seats facilitating various positions and with different seat cushions’
  • ‘Two bicycle pedals in the aircraft, which are put in the entry area or in a seat row during the flight’
  • ‘With VR glasses you can play a golf game in the entry areas for 10-15 minutes, rows are invited seperately’