TU Delft op Innovation for Health 2017

15 februari 2017 door Communication

De faculteit IO van de TU Delft is dit jaar goed vertegenwoordigd tijdens de nieuwste editie van Innovation for Health op 16 februari in het World Trade Center in Rotterdam. Tijdens dit evenement worden onderzoeks- en afstudeerprojecten gepresenteerd. Gezamenlijk tonen deze projecten wat de faculteit doet aan het vormgeven van de toekomst van de gezondheidszorg.

Een aantal van de bijdragen van de faculteit IO:

Evenement: Design Expo
PhD-kandidaat Patrizia D’Olivo presenteert de prototypes die ze heeft ontwikkeld voor haar promotieonderzoek ‘Designing the New Normal’, dat binnen het overkoepelende project Meedoen=Groeien! valt. Dit project is een samenwerking tussen de TU Delft, het Prinses Máxima Centrum en het Revalidatiefonds.

De recent afgestudeerde DfI-student Eleonora Caprari presenteert haar afstudeerproject ‘Patient Portrait’ (Portret van een patiënt). Het ´Patient Portrait´  is ontwikkeld in het kader van de HiPP-samenwerking tussen de afdeling Orthopedie van het Reinier de Graaf, Zimmer Biomet en de opleiding Medisign van de faculteit IO. Dit project was genomineerd voor de Biomet Connected Health Innovation Award 2016. Klik hier voor eerdere berichtgeving.

DfI-alumnus Bas van Leeuwen presenteert zijn afstudeerproject ‘Beagle’, dat is ontwikkeld in samenwerking met het Prinses Máxima Centrum.

Upcoming Scientist Award 2017
Posterpresentaties zijn een onderdeel van Innovation for Health en geheel gewijd aan jonge wetenschappers en hun onderzoek. De presentaties worden door een jury beoordeeld. De jury maakt de winnaar van de ‘Upcoming Scientist Award 2017’ bekend aan het einde van de conferentie.

Vanuit de faculteit IO zullen twee PhD-kandidaten, Tessa Dekkers en Bob Groeneveld, deelnemen aan dit evenement met een bijdrage gebaseerd op hun promotieonderzoek ‘Personalized Patient Experience: Communication preferences of patients and the design of tailored patient journeys’ (‘De gepersonaliseerde patiëntervaring: communicatievoorkeuren van patiënten en het ontwerpen van patiënttrajecten op maat’).

IDEA-pitchsessie
Universitair docent Froukje Sleeswijk Visser zal een pitch geven genaamd ‘How to design your personal care?’ (‘Hoe ontwerp je jouw persoonlijke verzorging?’). Klik hier voor meer informatie.

• Klik hier voor meer informatie en het complete programma van het evenement